Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 3 april 2011

Oefening van de week: Het schrijven van een brief aan jezelf

Vertoon je wel eens gedrag waar je achteraf spijt van hebt? Iets wat je gezegd of gedaan hebt of juist niet? In NLP werken we met deelpersoonlijkheden en nemen aan dat de deelpersoonlijkheden verantwoordelijk zijn voor onze gedragingen, gedachten, gevoelens en lichamelijke symptomen. Als we ons gedrag veroordelen, veroordelen we eigenlijk ook onze deelpersoonlijkheid, die juist een goede bedoeling voor ons heeft. Ben jij je bewust wat je van deze deelpersoonlijkheid in jezelf vindt? Om hier bewust van te worden, kun je een brief aan deze deelpersoonlijkheid schrijven. De oefening van de week gaat over het schrijven van een brief aan jezelf.

1) Kies een gedraging, gedachte, gevoel of lichamelijk symptoom van jezelf waar je niet tevreden over bent. Koppel dit aan een specifieke situatie waarin je dit hebt.
2) Stel je voor dat een deelpersoonlijkheid in jezelf verantwoordelijk is voor de gedraging, gedachte, gevoel of lichamelijk symptoom. Geef de deelpersoonlijkheid een naam.
3) Schrijf een brief aan deze deelpersoonlijkheid en begin de brief met ‘Beste XXX’. Laat gewoon bovenkomen wat bovenkomt zonder na te denken wat je allemaal schrijft. Schrijf bijvoorbeeld over hoe je je voelt, welke bedenkingen je hebt, wat je in alle eerlijkheid van de deelpersoonlijkheid vindt, wat je graag van de deelpersoonlijkheid zou willen etc. Blijf gewoon schrijven totdat je het gevoel hebt dat je klaar bent.
4) Leg de brief drie dagen weg en lees hem dan nog een keer. Wat valt je op aan de brief? En kun je hier iets mee?

Veel plezier met schrijven.


Response NLP Opleidingen

Milan Somers

=============================================

In de NLP Practitioner leer je om te communiceren met je deelpersoonlijkheden. Op 21 april start de volgende NLP Practitioner. Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar.