Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 24 april 2011

Oefening van de week: Een waardig leven

Wat maakt jouw leven de moeite waard? Wat zijn de waarden in je leven waar je bewust of onbewust voor kiest? En aan welke waarden geef je voorrang? Waarden werken als een filter voor je ervaringen. De waarden die tijdens een ervaring in het spel zijn, bepalen of je ervaring positief, negatief of neutraal is. Pak maar eens een willekeurige ervaring. Was deze positief, negatief of neutraal? Welke waarden waren in het spel en zijn deze gerealiseerd? De oefening van de week gaat over een waardig leven.

1) Schrijf 10 waarden op papier die je belangrijk vindt.
2) Zet ze in volgorde van belangrijkheid. Zo krijg je een lijst van 10 waarden onder elkaar waarbij de bovenste de belangrijkste is.
3) Schrijf nu per waarde 3 tot 5 activiteiten op die ervoor zorgen dat je die waarde kunt realiseren.
4) Leg het papier enkele dagen weg. Kijk er dan nogmaals naar en begin invulling te geven aan de activiteiten. Doe dit enkele maanden en ervaar hoe je leven anders wordt.

Veel plezier met een waardig leven.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

===============================================

Afgelopen dagen is de nieuwe NLP Practitioner van start gegaan waar je leert hoe je invulling kunt geven aan je waarden. Schrijf je nu in voor de NLP Practitioner najaar 2011 en maak nog gebruik van de vroegboekkorting.