Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 10 april 2011

Oefening van de week: Communiceren vanuit je hart

Afgelopen vrijdag en zaterdag was gasttrainer Eric Schneider aanwezig tijdens de NLP Practitioner. Centraal stond NLP en Spiritualiteit met specifiek het thema hoe we meer vanuit ons hart kunnen leven. Want leef je vanuit je hart dan kom je dichter bij je zelf en ben je authentiek. Vanuit hier kun je in de communicatie andere mensen werkelijk ontmoeten. Maar hoe doe je dat? De oefening van de week gaat over communiceren vanuit je hart.

Om te communiceren vanuit je hart is het van belang dat je contact legt met je hart. Om contact te leggen, is het wellicht verstandig om dit eerst enkele keren te oefenen. Ga in een rustige ruimte zitten en sluit je ogen. Terwijl je contact legt met je hart visualiseer je alsof je licht in- en uitademt door je hart. Doe dit ongeveer 5 minuten terwijl je je aandacht houdt bij je hart.

1) Ga deze week bewust met enkele mensen communiceren waar je makkelijk en moeilijk mee communiceert.
2) Word je bewust van de sensaties in je lichaam terwijl je met de persoon spreekt. Focus je dan op je hart en open je hart door de juiste ademhaling (van boven) toe te passen.
3) Word je bewust hoe de lichamelijke sensaties veranderen. Wat valt je op en wat is het effect op je eigen communicatie en de reactie van de ander?

Veel plezier met het communiceren vanuit je hart.


Response NLP Opleidingen

Milan Somers

==============================================

Wil je ook leren communiceren vanuit je hart en meer authentiek worden? Doe dan mee aan de NLP Practitioner of NLP Master Practitioner. Voor de NLP Practitioner die start op 21 april zijn nog twee plaatsen vrij. De NLP Master Practitioner start in januari 2012.