Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zaterdag 25 februari 2012

Oefening van de week: BMIR

Ben je bekend met BMIR? BMIR staat voor Behavioural Manifestation of an Internal Representation. BMIR kun je gebruiken om je communicatie meer kracht bij te zetten in datgene je eigenlijk wilt bereiken in je communicatie. Je kent hoogstwaarschijnlijk wel een situatie waarin je niet goed in je vel zat en toch enthousiast iets moest overbrengen, en hoe lastig dit was. BMIR betekent dat je in je communicatie eerst op zoek gaat naar de manier waarop je precies een boodschap wilt overbrengen om er dan eerst voor te zorgen dat je in een state of mind komt die hierbij past. Stel je voor dat je op een vrolijke manier iets wilt overbrengen. Je gaat dan op zoek naar een ervaring, bij jezelf, waar je vrolijk was. Je maakt contact met deze situatie, stelt hem je voor en neemt contact op met de vrolijkheid. Als je deze sensatie te pakken hebt, dan communiceer je de boodschap. De oefening van de week gaat over BMIR.

1) Kies deze week een aantal gesprekken uit.
2) Ga vooraf aan het gesprek met jezelf in conclaaf op welke manier je een boodschap wilt overbrengen.
3) Neem dan contact op met een situatie die je reeds zelf ervaren hebt die daar bij past. Ga helemaal weer in die ervaring en pak dat gevoel goed vast. Dit kun je vooraf doen maar ook tijdens het gesprek zelf.
4) Als je het gevoel te pakken hebt, communiceer dan de boodschap op de manier zoals je het wilt. Bijvoorbeeld je wilt iets overtuigend brengen, neem dan eerst contact op met een ervaring waarin je het gevoel had volledig overtuigd te zijn.
5) Vraag aan je gesprekspartner hoe de boodschap is overgekomen.

Veel plezier met BMIR.


Response NLP Opleidingen

Milan Somers

==========================================================================

Voor de workshop NLP, Mindfulness en Leiderschap van 2 maart zijn nog twee plekken beschikbaar. Lees hier alle informatie over de workshop.