Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 19 februari 2012

Oefening van de week: Het veranderen van de snelheid van tijd

We gaan allemaal op een andere manier met tijd om. Dit omdat tijd voornamelijk over beleving gaat, de tijdsbeleving. Wellicht heb je wel eens bij de tandarts gezeten en gaan de minuten maar niet om of ben je op vakantie en de tijd vliegt voorbij. Tijdsbeleving is een belangrijk onderdeel hoe wij ervaren en hoe we deze ervaringen ordenen. Ook heb je een voorkeur hoe je met tijd om gaat. Ligt bijvoorbeeld je focus voornamelijk op het verleden, heden of toekomst? Ben je dagelijks heel bewust van tijd of gaat de tijd aan je voorbij? Hoe snel ga je door ervaringen heen? Bij deze laatste vraag kan het helpen om af en toe te vertragen in een ervaring of juist te versnellen. Trauma's bijvoorbeeld gaan over het algemeen zeer traag waardoor seconden als minuten ervaren kunnen worden. De oefening van de week gaat over het veranderen van de snelheid van tijd.

1) Kies een voor jou negatieve ervaring waarmee je in deze oefening wilt werken.
2) Sluit je ogen en ga terug naar de negatieve ervaring. Speel de film opnieuw af van begin tot eind.
3) Doe dit nog een keer alleen pak je denkbeeldig met je linkerhand een knop vast (doe dit ook fysiek door je hand uit te strekken). Met de knop kun je de snelheid van de ervaring veranderen. Speel de film 2 keer zo snel af, door aan de knop te draaien. Speel de film daarna ook 2 keer zo langzaam af.
4) Speel de film nu nog een keer af en draai zo aan de knop totdat je de juiste snelheid hebt om door de ervaring heen te gaan.
5) Heb je gemerkt door de snelheid te veranderen, dat je beleving van de ervaring anders is?

Veel plezier met het veranderen van de snelheid van de tijd.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

============================================================= 

In de NLP Practitioner ga je al een eerste verkenning maken tijdslijnen en welke invloed tijdslijnen en vroegere ervaringen hebben op je handelen, manier van denken en communiceren. De opleiding start op 20 april. Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek, neem dan contact met ons op.