Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 4 maart 2012

Oefening van de week:Het interpreteren van de woorden van een ander

Deze week een makkelijke oefening om bewust te worden hoe we de communicatie van iemand anders interpreteren. Vaak denken we in een gesprek dat we elkaar begrijpen en precies weten wat de ander bedoelt. Maar is dit ook zo? In onze trainingen laten we cursisten nadenken over een auto. Als dan gevraagd wordt aan welk merk ze denken, geeft 9 op de 10 mensen een ander antwoord. Klaarblijkelijk als we het woord auto niet onderzoeken met elkaar, kan het zijn dat de ene persoon aan een Opel denkt en de ander aan een Audi. Nu is het voorbeeld van een auto op zich nog makkelijk. Maar stel je eens voor dat je met iemand spreekt over thema’s als liefde, respect, zelfvertrouwen. Hoe weet je dan of je over hetzelfde spreekt? De oefening van de week gaat over het interpreteren van de woorden van een ander.

1) Kies een persoon uit om deze oefening mee te doen.
2) Pak twee stoelen en ga met de ruggen tegen elkaar zitten.
3) Teken een willekeurig figuur op je papier. Instrueer de andere persoon met aanwijzingen om precies hetzelfde te tekenen. Het doel van de oefening is dat de andere persoon precies hetzelfde op papier krijgt te staan als jij. De andere persoon mag geen vragen stellen en mag alleen doen wat jij zegt.
4) Heb je dit gedaan, doe het dan andersom.
5) Wat zijn de resultaten? Lijken ze op elkaar of niet? En wat kun je hieruit leren voor je dagelijkse communicatie?

Veel plezier met het interpreteren van de woorden van een ander.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

=======================================================================================

Op 20 april start de NLP Practitioner. Tijdens de opleiding leer je modellen hoe je iemand beter kunt begrijpen en hoe je zelf beter begrepen wordt. Voor de opleiding zijn nog slechts 4 plaatsen vrij. Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek, bekijk dan alle informatie in de digitale brochure.

Wellicht wil je eerst weten wat je met NLP kunt. Lees dan het artikel ‘6 redenen om iets met NLP te doen