Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zaterdag 3 december 2011

Oefening van de week: Purpose

We lopen tegen het einde van het jaar aan. Weet jij al welke doelen je in 2012 gaat stellen? Binnen Response NLP Opleidingen zijn we een nieuwe opleiding aan het ontwikkelen waar de kern draait om ‘purpose.’ Purpose betekent in deze je maatschappelijke roeping; dat wat voorbij het eigen belang gaat en/ of dat wat je voor de gemeenschap en/ of mensheid wilt betekenen. We zijn namelijk van mening dat elke menselijke ontwikkeling een bijdrage levert aan de omgeving. Dus, hoe kun je je eigen ontwikkeling ten dienste stellen voor je omgeving? In de opleiding zal mogelijk het examen bestaan uit het opzetten van een maatschappelijk project waar je ontwikkeling dienstbaar is en een bijdrage levert aan de maatschappij. De oefening van de week gaat over purpose.

1) Evalueer jouw ontwikkeling eens van de afgelopen jaren. Welke groei heb je doorgemaakt en welke kwaliteiten heeft dit met zich meegebracht?
2) Hoe zet je deze ontwikkeling momenteel in voor anderen?
3) Sluit je ogen en vraag je onderbewuste (gewoon door de vraag te stellen) om je een aantal beelden te laten zien hoe jij je ontwikkeling ten dienste kunt stellen, zodat je in 2012 een maatschappelijk project kunt draaien.
4) Schrijf alles op waar je je bewust van wordt, ook al lijkt het nu niet logisch.
5) Maak daarna een tekening van datgene je hebt opgeschreven.
6) Hang de tekening op een plek waar de tekening goed zichtbaar is zodat je eraan herinnert blijft.

Veel plezier met je purpose.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

==========================================

Afgelopen week is de nieuwsbrief van november 2011 verschenen. Heb je hem al gelezen? Zo nee, lees hem dan alsnog hier.