Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 27 november 2011

Oefening va de week: Laat je inspireren door je superheld

Ieder mens, stripfiguur, acteur, dier heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Ze blinken ergens in uit wat ze anders maakt dan anderen. Zo heb je hoogstwaarschijnlijk in het verleden wel eens een superheld gehad waar je tegenop keek en graag wilde zijn. Wellicht fantaseerde je wel eens dat je in een verzonnen verhaal de superheld was. Het identificeren met de eigenschappen van je superheld brengt bij jezelf veranderen teweeg op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Denk maar eens aan een situatie in het verleden waarin je deed alsof je de superheld was. Wat veranderde er toen bij je? De oefening van de week gaat over het je laten inspireren door je superheld.

1) Kies een situatie waar je nu moeite mee hebt of weet dat dit in de toekomst het geval zal zijn.
2) Bedenk een superheld die de situatie op een bijzondere manier zou kunnen oplossen.
3) Sluit je ogen en beschrijf de superheld zo levendig mogelijk met alle zintuigen (zien, horen, voelen, ruiken, proeven).
4) Plaats de superheld aan het begin van de situatie en speel de film af, ervan uitgaande dat de superheld de situatie oplost. Doe dit drie keer en laat de superheld de situatie elke keer op een andere manier oplossen.
5) Vertaal dit naar ideeën hoe je dit zou kunnen doen in je eigen gekozen situatie.
6) Wat kun je ermee?

Veel plezier met het je laten inspireren door je superheld.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

=============================

Op 8 juni 2012 staat er een nieuwe workshop gepland over het Enneagram en NLP. Beide krachtige modellen worden met elkaar gebundeld. Lees hier alle informatie.