Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 20 november 2011

Oefening van de week: Sturing geven aan je communicatie door intonatie

Afgelopen week heb ik deelgenomen aan het vervolg van de opleiding Ericksoniaanse Hypnose. Een van de vaste onderdelen van de opleiding is het gebruik van je stem om iemand te begeleiden. Ik ben me wederom bewust geworden hoe magisch onze menselijke stem is. We kunnen onze stem gebruiken om iemand die we kennen te liefhebben, om iets duidelijk te maken in communicatie, een prachtige zang te maken etc. Iedereen heeft een eigen stemsoort die is samengesteld uit componenten als intonatie, volume en snelheid. De intonatie heeft een grote impact hoe geformuleerde zinnen worden ervaren en geïnterpreteerd. Met intonatie kun je daarom sturing geven aan je communicatie en de kracht van je boodschap. Veel heeft te maken met hoe je een zin eindigt. Ga je met je intonatie omhoog dan impliceert dit een vraag. Ga je met je intonatie omlaag dan impliceert dit een opdracht. De oefening van de week gaat over sturing geven aan je communicatie door intonatie.

Alvorens je de oefening leest, ervaar eerst de impact door de intonatie van de onderstaande zin omhoog en omlaag te brengen:
“Willen jullie stil staan en naar mij kijken”

1) Vraag iemand in je directe omgeving om het omhoog en omlaag brengen van je tonaliteit te oefenen.
2) Als je dit gedaan hebt, kies dan deze week enkele gesprekken uit om bewust met je intonatie aan de slag te gaan. Belangrijk hierbij is te weten wat je wilt bereiken en welke boodschap je wilt meegeven.
3) Vraag de persoon om feedback zodat je weet wat de impact is geweest.
4) Evalueer aan het einde van de week wat intonatie doet met de kracht van je boodschap.

Veel plezier met het geven van sturing aan je communicatie door intonatie.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

==========================================

De nieuwe data van de NLP Practitioner voorjaar 2012 zijn bekend. De 23-daagse opleiding start in april 2012. Voor het eerst is de tweedaagse workshop NLP & Spiritualiteit van Eric Schneider een vast onderdeel van de opleiding. In de bijlage vind je de digitale brochure.