Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 13 november 2011

Oefening van de week: Hoe goed ken jij je partner?

Hoe goed ken jij je partner? Afgelopen week heeft een groep van 16 deelnemers 2 dagen mogen genieten van het werk van Johannes B. Schmidt. Tijdens de workshop ging het veel over relaties tussen mannen en vrouwen. Een van de onderdelen die besproken werd, is het hebben van een zielsconnectie met je partner. Het daadwerkelijk ontmoeten van je partner kan alleen als je bereidt bent om alles te geven en ook je schaduwkanten durft te laten zien. Het is als een soldaat die bereidt is zijn leven te geven voor de vrijheid van anderen. In de workshop vroeg Johannes vaker de vraag “Hoe is het met je partner?” Een veel gehoord antwoord was “Ik denk goed?!” Met wat doorvragen werd het duidelijk dat op een dieperliggend niveau van contact eigenlijk helemaal niet zo duidelijk was hoe het met de partner gesteld was. De oefening van de week gaat over hoe goed jij je partner kent.

1) Ga komende week eens met je partner het gesprek aan.
3) Geef het doel aan van het gesprek om eens echt de diepte in te gaan met je partner.
3) Maak zelf de eerste stap door hem of haar iets te vertellen dat je nog nooit eerder verteld hebt. Dit kan een gedachte, gevoel of gedrag zijn in een specifieke situatie waar je partner bijvoorbeeld niet van op de hoogte is. Vraag je partner hetzelfde te doen.
4) Zorg ervoor dat je in verbinding blijft met het verhaal van je partner door je te focussen op je hart. Veroordeel jezelf en je partner niet voor het verhaal dat verteld wordt.
5) Ga samen met je partner na hoe deze uitwisseling van informatie op een dieperliggend niveau jullie relatie naar een diepere laag van contact kan brengen.
6) Evalueer na een dag het gesprek voor jezelf. Wat heeft het je gebracht?

Veel plezier met het beter leren kennen van je partner.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers