Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 2 januari 2011

Oefening van de week: What stops you?

Allereerst de beste wensen voor 2011. Maak er een geweldig jaar van.

Heb jij ook doelen voor 2011? Had je ze ook voor 2010? Hoeveel doelen zijn daarvan uitgekomen? Vaak stellen we ons doelen die we, als we er achteraf op terugkijken, niet hebben gerealiseerd. Het zijn meer wensen waarvan we hopen dat ze uitkomen. De oplossing van het realiseren van doelen ligt in het nemen van eigen verantwoordelijkheid om zelf proactief aan de slag te gaan om de doelen te realiseren. Daarnaast dient de focus niet zozeer op het doel zelf te liggen maar eerder op datgene wat je altijd heeft tegengehouden om het doel nu al gerealiseerd te hebben. De vraag is dan ook ‘What stops you?’ De oefening van de week gaat over ‘What stops you?’

1) Pak eens een doel van 2010 welke je niet hebt gerealiseerd.
2) Wat hield je afgelopen jaar (in jezelf) tegen om het doel te realiseren?
3) Stel je nu eens voor dat je dit obstakel aan zou gaan en oplost. Zou je dan nog iets anders tegenhouden om het doel te realiseren? Zo ja, schrijf alle obstakels op zodat je een duidelijk beeld krijgt waar je aan kunt werken.
4) Zo nee, wat heb je nodig om het obstakel aan te pakken zodat je alsnog je doel kunt realiseren?
5) Bepaal voor jezelf een tijdskader wanneer je hiermee aan de slag zult gaan.
6) Merk hoe het oplossen van het obstakel ervoor zorgt dat je je doel vanzelf realiseert.

Succes met datgene ‘What stops you’ om je doel te realiseren.


Response NLP Opleidingen

Milan Somers

=======================

In de NLP Practitioner leer je hoe je jouw bewuste en onderbewuste met elkaar kunt laten samenwerken om doelen daadwerkelijk te realiseren. Schrijf je in vóór 4 februari 2011 en ontvang de vroegboekkortimg. Wil je eerst kennismaken? Kom dan 5 februari 2011 naar onze Introductie in NLP of de driedaagse basistraining NLP 18, 19 en 20 februari 2011.