Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 26 december 2010

Oefening van de week: Veranderen van slechte herinneringen

Herinneringen slaan we op in ons brein. Op basis hiervan betitelen we ze als positief, neutraal of negatief. De herinneringen zelf kunnen we niet veranderen. Wel hoe we de herinneringen hebben opgeslagen en betiteld. We kunnen de herinneringen (voornamelijk “slechte” herinneringen) veranderen zodat we er minder last van hebben in ons dagelijks functioneren. De oefening van de week gaat over het veranderen van een slechte herinnering.

Deel 1
1) Kies een voor jou slechte herinnering waar je nog steeds veel over nadenkt. Hoelang denk je er dagelijks aan? Hoeveel uur is dit per jaar?
2) Sluit je ogen. Word je bewust van de grootte van het beeld. Zodra je het beeld ziet, verklein je het tot een kleine cirkel (enkele centimeters) en plaats je de cirkel 1 meter voor je.
3) Laat de cirkel heel snel zwart-wit knipperen (net als een knipperlicht) ongeveer 10 seconden.
4) Open je ogen.

Deel 2
1) Sluit opnieuw je ogen en zie de slechte herinnering als een film en ga direct (zonder de film af te spelen) naar het einde van de film.
2) Maak van het laatste beeld een plaatje en speel de film zo snel mogelijk achterste voren af tot aan het begin. Om nog meer effect te hebben, neem je een circusmuziekje en speelt deze af in je hoofd.
3) Open je ogen. Loop even rond en denk dan nog eens terug aan de slechte herinnering.
4) Wat valt je op?

Veel plezier met het veranderen van je slechte herinnering.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

=======================================

Kennismaken met NLP? Kom dan 5 of 22 februari naar de Introductie in NLP of 18, 19 en 20 februari naar de Basistraining NLP.