Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 5 december 2010

Oefening van de week: Het cadeau dat je bent voor de ander

Vanavond is het Sinterklaasfeest. Sommige vieren dit samen met de familie met zang en het uitwisselen van cadeautjes. Maar waarom zouden we wachten tot Sinterklaas om cadeautjes te geven? Dit kun je ook dagelijks doen. Zelf ben je namelijk al een cadeau voor een ander. In het contact met anderen, geef je altijd iets aan de ander. Wat zou dat vanuit jou zijn? Anders gevraagd, wat breng je mee in de interactie met je omgeving? De oefening van de week gaat over het cadeau dat je bent voor de ander.

1) Schrijf eens op papier welk cadeau jij bent voor de ander.
2) Vraag dan de komende week eens aan een aantal personen wat jij meebrengt als persoon. Vragen kunnen zijn: ‘Welk cadeau ben ik voor jou? Welke bijdrage lever ik aan jouw leven? Wat roept mijn aanwezigheid bij jou op?’
3) Onthoud de antwoorden en ga op een avond eens bij jezelf na of hetgeen je te horen hebt gekregen ook datgene is wat je op papier hebt gezet.
4) Wat valt je op en ben je daar tevreden mee?

Veel plezier met het cadeau dat je bent voor de ander.

Response NLP Opleidingen


Milan Somers

=======================

Op 14 januari 2011 start de nieuwe NLP Master Practitioner. Wil je nog dichter bij jezelf komen en je NLP vaardigheden verfijnen, lees dan hier alle informatie.