Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

woensdag 20 januari 2010

sterkte of zwakte

Is het niet reageren op de omgeving een sterkte of een zwakte?

Om hier antwoord op te kunnen geven, is het van belang om te weten wat je wilt bereiken in de situatie. Ook wel het gewenste resultaat genoemd. Weten welk resultaat je wilt bereiken, maakt het makkelijker de overweging te maken om te reageren of je juist afzijdig te houden. Het gaat dan nog niet zozeer om het gewenste resultaat in de omgeving maar voornamelijk hoe je zelf erin wilt staan en wilt voelen.

Niet reageren kun je doen vanuit een bewust besef en een achterliggende reden waarom je niet wilt reageren. Echter kan het ook zijn dat je in je gedrag niet de keuzemogelijkheden voorhanden hebt om te reageren. Rationeel gezien zou je wellicht willen reageren maar emotioneel lukt het je gewoonweg niet.

Eigen ontwikkeling kan je helpen om bewuster om te gaan met je omgeving. Ga ik wel of niet reageren heeft allereerst te maken met het creƫren van keuzemogelijkheden. Op basis hiervan kun je met meer fundament vanuit vrijheid kiezen om te reageren of juist niet.

Want alles wat je aandacht geeft groeit. En de vraag is of je wilt dat zaken in de omgeving groeien of juist gaan verdampen. Het niet reageren kan dan wel eens de beste oplossing zijn om een gewenst resultaat te bereiken.