Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 24 januari 2010

de 40+ voorbij

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. "
- Mark Twain -

U bent de 40 jaar gepasseerd, werkt al jaren op routine, de kinderen studeren of zijn het huis uit, u heeft zich altijd ingezet voor uw werk, familie en vrienden en komt nu op een punt in uw leven met de vraag ‘Is dit het dan?’

Ik vraag u om eens terug te gaan naar uw kindertijd waar u vol was van dromen, ideeën, wensen en verlangens. U wist wie u wilde zijn, wat u wilde worden en wat u allemaal in het leven zou gaan doen. Voel eens hoe dit was. Prachtig toch, ongeremd, bruisend en volledig meegaand in het beeld. Vergelijk dit nu eens met het gevoel over uw huidige situatie. Is dit hetzelfde? Ja, keep up the good work! Nee, word dan weer regisseur van uw eigen leven.

Kinderen weten vanuit zichzelf wat ze belangrijk vinden en volgen intuïtief hun hart. Ze hebben contact met hetgeen belangrijk is in het leven. Ze kunnen zich dit voorstellen en daadwerkelijk voelen. Tevens laten kinderen zien wie ze daadwerkelijk zijn en houden ook u de spiegel voor hoe u op ze overkomt. Naar mate kinderen ouder worden verliezen ze het contact met hun hart en raken van hun pad af. Hun denken ontwikkelt zich en er worden steeds meer eisen gesteld om te voldoen aan de verwachtingen van de omgeving. Wellicht net als bij u? Wanneer bent u, in uw leven, van uw pad afgeweken?

Belangrijk om te beseffen is dat u zelf de regisseur van uw leven bent. Uw leven nu, heeft u zelf zo geregisseerd en u heeft de mogelijkheid om de inhoud van uw levensverhaal te veranderen. U moet er alleen bewust voor kiezen.

Om u op weg te helpen vindt u hier enkele tips die u kunnen helpen.

1 Weet uw kernwaarden
Ga voor uzelf op zoek naar waarden die u écht belangrijk vindt in uw leven. Voorbeelden hiervan zijn geluk, liefde, harmonie, vrijheid, rust, etc.

2 Wees proactief
Stel uzelf de vraag: ‘Wat kan ik binnen mijn eigen verantwoordelijkheid doen om mijn waarden te realiseren? En doe dat daadwerkelijk!

3 Werk aan uzelf
Als u meer dan 40 jaar in een bepaald ritme heeft geleefd, kunnen patronen zijn ontstaan die u belemmeren om uw waarden na te streven. Chroom niet om in de spiegel te kijken en aan uzelf te werken. Zoek, waar nodig, een sparringpartner.

4 Volg uw hart
Volg te allen tijden uw hart zonder daarmee schade aan uzelf of anderen te berokkenen. Uw hart is uw kompas en brengt u waar u wezen wilt.