Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 16 oktober 2011

Oefening van de week: Selectief waarnemen

We nemen de wereld waar zoals we denken dat de wereld eruit ziet. Datgene waar we niet in geloven, zullen we gewoonweg niet waarnemen. Zo werken onze overtuigingen. Onze overtuigingen, datgene waar we in geloven, geven onbewust de opdracht hoe we naar de wereld moeten kijken. Dat wat niet past binnen de overtuiging, zal ook niet opgemerkt worden. Onze overtuigingen zorgen voor een selectieve waarneming. Nu zou je kunnen denken “Leuk die woorden, maar ik weet mijn overtuigingen en zie alles wat aanwezig is.” Vandaar dat de oefening van de week een filmpje bevat. De oefening van de week gaat over selectief waarnemen.

1) Bekijk het filmpje via deze link en volg de instructies. Ken je het filmpje al dan kun je hem misschien aan iemand anders laten zien die het filmpje nog niet kent.
2) De enige vraag die na het filmpje nog overblijft, is: Vanuit welke overtuigingen neem jij de wereld waar?”

Veel plezier met selectief waarnemen.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

===========================================

Wil jij meer weten hoe jij de wereld ervaart en je gedrag en communicatie hierop afstemt? Doe dan mee aan de 21-daagse NLP Practitioner opleiding die start op 24 november 2011. Voor de opleiding zijn nog 3 plekken beschikbaar.