Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 9 oktober 2011

Oefening van de week: Problemen oplossen met gamma-golven


Ken je bovenstaande tekening? Deze tekening is o..a bekend uit de Gestalttherapie. Je kunt zowel een kelk of twee hoofden zien. Wist je dat je deze tekening ook kunt gebruiken om je hersengolven te veranderen? Hans Berger ontdekte in 1924 dat hersenen bepaalde golven produceren om via elektronische stroompjes met elkaar te communiceren. Hij verdeelde de golven in 2 soorten: de wat langzamere alfa-golven en de snellere bèta-golven. Een paar jaar later werd ontdekt dat er nog andere golven bestaan. Dit waren de thèta-golven, delta-golven en gamma-golven. De gamma-golven zijn golven die zorgen voor een sterke mentale activiteit zoals waarneming, het oplossen van problemen, angst en het verhogen van bewustzijn. De oefening van de week gaat over problemen aanpakken met gamma-golven.

1) Kies een rustige ruimte uit waar je niet gestoord wordt.
2) Kies een probleem waar je meer bewustwording over wilt hebben en een mogelijke oplossing.
3) Print de tekening uit en plaats hem recht voor je.
4) Kijk minimaal 6 en maximaal 10 minuten naar de tekening. Zorg dat je continue en snel switcht tussen het zien van de kelk en de hoofden. Zie dus eerst de kelk dan de hoofden dan weer de kelk en weer de hoofden en blijf zo doorgaan.
5) Denk, na de verstreken tijd, nog eens rustig na over je probleem bij punt 2 en ga op zoek naar oplossingen.
6) Wat valt je op?

Veel plezier met het aanpakken van problemen met gamma-golven.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

===========================

Voor de tweedaagse workshop systematisch werk met Johannes B. Schmidt zijn nog 4 plaatsen beschikbaar. Wil je meedoen? Schrijf je dan snel in.