Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 3 juli 2011

Oefening van de week: Het rijstexperiment

Wist je dat de structuur van water te beïnvloeden is? De Japanner Masaru Emoto heeft decennia lang onderzoek gewijd naar water in relatie tot haar omgeving. Een van de conclusies van zijn onderzoek is dat invloeden van buitenaf veranderingen veroorzaken in de molecuulstructuur van water. Zo heeft hij water onderzocht dat bloot werd gesteld aan verschillende soorten muziek. Bij house muziek zag de structuur er totaal anders uit dan bij klassieke muziek. Daar wij mensen voor 70% uit water bestaan hebben omgevingsfactoren een grote invloed op onze belevingswereld en gemoedstoestand. Een van deze omgevingsfactoren is de taal die we naar anderen gebruiken. De wijze waarop je communiceert, heeft een effect op dieperliggende niveaus van ons lichaam. Een van de manieren waarop je dit zelf kunt ervaren, is het rijstexperiment. De oefening van de week gaat over het rijstexperiment.

1) Kook wat witte rijst.
2) Pak drie kommetjes waar je de rijst in doet. Op het eerste kommetje schrijf je “Rijst, ik hou van je. Je bent de mooiste rijst die er is.” Op het tweede kommetje schrijf je “Rijst, ik haat je. Je bent de lelijkste rijst die er is.” Op het derde kommetje schrijf je niets.
3) Zet de kommetjes op een plek waar het veel licht aanwezig is en waar ze niet in de zon staan.
4) De komende 2 á 3 weken ga je elke dag tegen de verschillende kommetjes rijst spreken. Pak kommetje 1 op en herhaal de tekst op de kommetje. Doe dit vanuit de intentie zoals hij omschreven is op het kommetje. Zet het kommetje terug en pak het tweede kommetje. Doe hier precies hetzelfde. Kommetje drie laat je gewoon staan en doe je niets mee.
5) Wat neem je waar na twee of drie weken en wat betekent dit voor je communicatie naar anderen?

Veel plezier met het rijstexperiment.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

==================================

Wil je meer weten over wat het effect van jouw communicatie op anderen is? Doe dan mee met de NLP Practitioner avondopleiding van september of de reguliere NLP Practitioner in november.