Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 5 juni 2011

Oefening van de week: Glimlachen

Vandaag kreeg ik een mail van iemand over lachen. 1/3 van de mensen lacht meer dan 20 keer per dag, en slecht 14 % lacht minder dan 5 keer per dag. Maar kinderen zijn de echte superhelden. Zij lachen wel meer dan 400 keer per dag. En hun lach maakt weer vele anderen aan het lachen. Want, heb je je nooit afgevraagd waarom mensen die tijd doorbrengen met kinderen vaak zo veel lachen? Uit een studie aan de Uppsala University in Zweden is gebleken dat het bijna onmogelijk is om te blijven fronsen als iemand tegen je lacht. Dit komt het nabootsen van de lach van de ander evolutionair gezien een middel is om aan te voelen of de lach echt is of niet, en zo de emoties of bedoelingen van die ander te doorgronden. Glimlachen is ook nog eens heel gezond. Lachen zorgt voor stressreductie, verlaagt de bloeddruk en stimuleert de aanmaak van gelukshormonen als endorfine. Daarnaast laat een glimlach ons niet alleen aardiger, maar ook meer competent overkomen op andere me

1) Neem voordat je een ruimte binnengaat waar mensen zijn even tijd voor jezelf.
2) Richt je naar binnen en ga op zoek naar je innerlijke glimlach. Dit kun je doen door terug te denken aan een ervaring waar je de glimlach al eens hebt getoond. Neem contact op met die ervaring en beleef de ervaring nogmaals.
3) Als je eenmaal contact hebt met je innerlijke glimlach, loop dan de ruimte binnen.
4) Doe dit deze week enkele keren en ervaar welke reacties je krijgt.

Veel plezier met glimlachen.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

========================================================

Vorige week hadden we een aanbieding voor de eendaagse workshop “Hoe behaal ik mijn doelen”. Deze actie liep via Groupon. Wellicht heb je de aanbieding over het hoofd gezien. Wil je alsnog deelnemen aan de workshop op 7, 8 of 9 juli dan kun je nog deelnemen. Lees hier de informatie van de eendaagse workshop en neem contact met ons op als je wilt deelnemen.