Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 13 februari 2011

Oefening van de week: Wat motiveert je?

Weet jij wat je motiveert? Wat je dieperliggende patronen zijn om iets wel of niet te doen? Dit weekend in de NLP Master Practitioner hebben we hier mee gewerkt. Een van de drijvende processen van je onderbewuste is dat je in een situatie altijd ergens naar toe gaat en altijd ergens van weg. En ergens ligt je voorkeur. Deze voorkeur kan verschillen per situatie. Studeerde je bijvoorbeeld om te slagen of om niet te zakken? Werk je hard voor je baas voor waardering of om een slechte beoordeling te vermijden? Eet je gezond om op gewicht te blijven of om niet te dik te worden? Ze zijn beide in het spel echter waar ligt je voorkeur? De oefening van de week gaat over wat je motiveert.

1) Kies een aantal willekeurige positieve en negatieve ervaringen/ situaties in het verleden.
2) Ga precies naar het moment wat de ervaring/ situatie zo positief of negatief maakte.
3) Zoom dan in wat je qua gedrag precies gedaan hebt. Waar ging je met het gedrag naar toe (Wat realiseerde je met het gedrag?) en waar ging je met het gedrag van weg (Wat vermeed je met het gedrag?)?
4) Wat kun je hieruit leren en wat betekent dit voor toekomstige situaties?

Veel plezier met wat je motiveert.


Response NLP Opleidingen

Milan Somers

======================================

Als je ook meer wil weten over de onbewuste processen van je gedrag, doe dan mee aan de NLP Practitioner opleiding. Deze start in april 2011. Wil je eerst kennismaken? Kom dan 22 februari naar de Introductie in NLP.