Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 12 september 2010

Oefening van de week: Vaardigheden

Ben je je bewust hoeveel kwaliteiten en vaardigheden je eigenlijk bezit. Dagelijks zetten we onze vaardigheden in om bepaald gedrag te vertonen. Je bent er, gelukkig, niet de hele dag mee bezig. Echter vaak is het fijn om eens terug te kunnen kijken naar jezelf dat je eigenlijk heel veel kunt. Hoe meer je je hier van bewust bent, des te beter ben je in staat om de vaardigheden op te roepen. Zeker in situaties waar ze gewenst zijn. De oefening van de week gaat dan ook over het benoemen van je eigen vaardigheden en kwaliteiten.

1. Pak een moment voor jezelf op het einde van de dag.
2. Stel jezelf de volgende vraag: “Welke vaardigheden heb ik vandaag allemaal ingezet”?
3. Benoem minimaal 10 vaardigheden die je die dag hebt ingezet. Bijvoorbeeld dat je tijdens een gesprek goed in staat was om inlevingsvermogen te hebben. Roep dat beeld van die situatie dan op en voel waar die vaardigheid zich in je lichaam lokaliseert.
4. Ga dan het lijstje af en denk eens aan een situatie in de toekomst waarvan je weet dat die lastig kan worden. Terwijl je hieraan denkt, leg je gelijktijdig contact met de vaardigheid die je nodig hebt in die situatie.
5. Doe dit met alle vaardigheden en ervaar wat de effecten zijn.

Veel plezier met je vaardigheden.

Response NLP Opleidingen
Milan Somers