Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zaterdag 26 mei 2012

Oefening van de week: het niet luisteren/ kijken naar het nieuws

Hoe vaak volg je het nieuws van de dag? Lees je bijvoorbeeld de Telegraaf, NU.nl of kijk je het acht uur journaal? Het nieuws heeft een behoorlijke impact op ons zonder dat we ons daar bewust van zijn. Helaas is het nieuws tegenwoordig veel gericht op sensaties, angst en slecht nieuws. Denk maar eens aan de crisis, de overvallen, de oorlogen, de natuurrampen, etc. Al deze nieuwsitems beïnvloeden ons, vaak onbewust, hoe we denken over de wereld, andere mensen en welke gevoelens de boventoon voeren. Hoe meer we het nieuws als waarheid gaan zien des te meer gaan we geloven dat dit de werkelijk is. Echter, de werkelijkheid is veel meer dan dat. De oefening van de week gaat over het niet luisteren/ kijken naar het nieuws.

1) De oefening van de week is heel eenvoudig. Luister en kijk een week niet naar het nieuws. Sluit je ervan af. Ook als mensen je iets willen vertellen over het nieuws, luister er dan niet naar.
2) Ervaar na een week of je veranderingen merk in je denken, voelen en handelen.
3) En, merk je effect of niet?

Veel plezier met het niet luisteren/ kijken naar het nieuws.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

=============================================================

Win een gratis driedaagse basistraining NLP op 17, 18 en 19 augustus

Like ons op deze pagina https://www.facebook.com/ResponseNLPOpleidingen en win een 3-daagse basistraining! Wil je meer weten? http://bit.ly/responsefacebookactie