Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 15 april 2012

Oefening van de week: Handshake interrupt

Allereerst, wist je dat er alleen vandaag weer een mooie aanbieding via Wowdeal loopt voor een 1-daagse NLP workshop. Wellicht is dit iets voor jou of ken je mensen die je hier vandaag nog op zou willen attenderen.

De afgelopen periode heb je vanuit Response NLP Opleidingen meer over hypnose gehoord. Bij hypnose denken veel mensen direct aan showhypnose en dat je mensen in hypnose alles kunt laten doen wat je maar wilt. Dit is een misvatting. Hypnose is een instrument dat je gebruikt om iemand in trance te krijgen. Trance wordt omschreven als een hoge mate van focus en aandacht en is een natuurlijk fenomeen. Om iemand in trance te brengen, wordt gebruikt gemaakt van een inductie. Zo'n inductie kan op verschillende manieren. Een bekende inductie is de handshake interrupt. Deze inductie maakt gebruikt van verwarring in iemands verwachtingspatroon om zo de bewuste mind te omzeilen. De oefening van de week gaat over de handshake interrupt.

Alvorens je de instructies uitvoert, is het goed om eerst een aantal video’s op Youtube te bekijken.

1) Ga tegenover iemand ander staan die mee wil werken om in trance te gaan.
2) Geef de persoon een aantal instructies die de persoon makkelijk kan opvolgen. Bijvoorbeeld: “Zet je voeten recht, kijk me in de ogen, luister naar mijn stem.” In ieder geval instructies om te merken of iemand meegaat in datgene wat jij graag wilt.
3) Reik je hand uit om de persoon een hand te geven. Wanneer de andere persoon zijn hand uitstrekt, pak je, voordat de handen elkaar aanraken, met je linkerhand zijn pols vast en breng je deze op een rustige manier in het gezichtsveld van de persoon.
4) Zeg dan de volgende zinnen tegen de persoon:
- Kijk naar je hand!
- Kijk naar één punt op je hand en merk hoe de focus in je ogen verandert!
- En terwijl je hand op eigen tempo naar je gezicht gaat (duw een klein beetje tegen de hand) merk dan dat je ogen zwaarder en zwaarder worden!
- Sluit je ogen en voel je ontspannen!
5) Vlak voordat de hand het gezicht raakt, pak je de persoon zachtjes bij de nek vast en trekt deze iets naar voren. Zeg dan op dat moment SLAAP!
6) Als je dit gedaan hebt, geef je de instructie dat iemand zijn ogen weer mag openen en geef je de persoon daadwerkelijk een hand waar je eigenlijk mee begonnen was.

TIP: Oefening baart kunst. Oefen dit een aantal keren zodat je er meer gevoel bij krijgt.

Veel plezier met de handshake interrupt.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

=======================================================

Op 6 juni 2012 start de basistraining hypnose. In 4 avonden krijg je de beginselen van hypnose aangeleerd en leer je meer over het onderbewustzijn en de mogelijkheden hierin.