Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zaterdag 21 april 2012

Oefening van de week: Doorbreken van de gedragspatronen

Dag in dag uit doen we veelal hetzelfde. We eten ons ontbijt en avondeten op precies dezelfde plaats aan tafel. We rijden via precies dezelfde weg naar huis. We vertellen ons verhaal van de dag op dezelfde wijze. We kijken elke avond dezelfde series of programma’s op tv. Patronen zijn niet erg zolang ze ondersteunend zijn in hetgeen je wilt realiseren. Is dit niet meer het geval dan kun je ze veranderen. Ander gedrag maakt het mogelijk om situaties anders te ervaren en daardoor anders te beleven. We krijgen nieuwe inzichten die ons helpen om anders naar zaken te kijken en er dus een ander gevoel aan over te houden. De oefening van de week gaat over het doorbreken van gedragspatronen.


1) Kies elke ochtend een makkelijk patroon uit waar je je bewust van bent en waar je die dag mee aan de slag wilt.

2) Beschrijf het patroon voor jezelf. Bepaal de handelen die je allemaal achter elkaar doet om te komen tot je gewenst resultaat/ doel.

3) Kies één van de handelingen uit en doe bewust eens iets anders. Kies wel een handeling die een bijdrage levert aan je gewenst resultaat/ doel. Bijvoorbeeld als je elke dag op dezelfde stoel zit bij je ontbijt, ga dan gewoon eens op de stoel van je partner zitten.

4) Merk en ervaar hoe het is om iets anders te doen (hoe klein het verschil ook is). Veel plezier met het doorbreken van gedragspatronen.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

===========================
Bovenstaande oefening gaat over relatief makkelijke gedragspatronen. In NLP leer je hoe je dieperliggende gedragspatronen kunt doorbreken. In het najaar zijn er 2 manieren om te starten met NLP. In september start de dag/ avondopleiding en in november de reguliere NLP Practitioner. Wil je meer informatie over de opleiding, klik dan op de link en lees de digitale brochure.