Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 18 september 2011

Oefening van de week: Je boodschap kracht bijzetten

Spreek je jezelf verbaal en non-verbaal wel eens tegen? Je zegt het een en doet het ander. Een boodschap komt veel krachtiger over als je verbale en non-verbale signalen op elkaar zijn afgestemd. In NLP maken we gebruik van analoge markeringen. Dit zijn gebaren die we maken die de opdracht die we geven ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is als we iemand vragen om de ogen te sluiten en dit ondersteunen met een handgebaar naar beneden. Doe het zelf maar eens. Vraag iemand om de ogen te sluiten. De ene keer doe je dit door je hand rustig omlaag te brengen en de andere keer door je hand omhoog te brengen. Vraag dan aan de persoon wat het effect is. De oefening van de week gaat over je boodschap kracht bijzetten.

1) Ga komende week bewust aan de slag met analoge markeringen.
2) Kies een gesprek uit waarvan je weet dat je jezelf dient voor te bereiden.
3) Selecteer een aantal belangrijke onderwerpen/ woorden uit die je zeker in je verhaal wilt laten terugkomen. Deze onderwerpen/ woorden dienen aan te sluiten bij je uiteindelijke boodschap.
4) Welk gebaar zou passen bij het onderwerp/ woord? Oefen het in door het woord te zeggen en te ondersteunen met een gebaar. Bijvoorbeeld je wilt het woord stilte communiceren. Dit kun je ondersteunen door je vinger op je mond te leggen. Ga ook na wat het effect van het gebaar op jezelf is.
5) Ervaar de komende week hoe het je ondersteunt om je boodschap meer kracht bij te zetten.
Veel plezier met je boodschap kracht bij te zetten.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

=====================================================

Op 24 november 2011 begint de nieuwe NLP Practitioner. Wil je ook leren hoe je je boodschap beter kunt overbrengen? Dan is de NLP Practitioner opleiding een uitgelezen kans om dit te leren.