Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 11 september 2011

Oefening van de week: Het schuldproces

Voel je je wel eens schuldig over iets? Schuld heeft o.a. te maken dat je in het verleden voor je gevoel een keuze hebt gemaakt waarbij je deze keuze nu niet meer zou maken. Vaak omdat je nu meer of andere informatie ter beschikking hebt die je toen niet had. Er zit bij schuld een zelfoordeel aan vast omdat het getoonde gedrag niet past bij het ideale beeld dat je van jezelf hebt. Om schuld in een bepaalde situatie op een andere manier te ervaren, heb je vaak extra informatie nodig die, toen je de keuze maakte, nog niet voorhanden was. De oefening van de week gaat over het schuldproces.

1) Zoek een plek op waar je rustig en ontspannen kunt zitten zonder gestoord te worden.
2) Kies een ervaring waar je je schuldig over voelt.
3) Sluit je ogen en stel je voor dat je uit je lichaam zweeft. Stel je denkbeeldig voor dat je je eigen levenslooplijn ziet met een toekomst en een verleden. Zweef nu naar het verleden en stop boven de ervaring waar je je schuldig over voelde. Onderzoek de ervaring en leer van de situatie. Sla alle nieuwe en geleerde informatie op in je systeem.
4) Zet daarna de daling in zodat je landt op een neutrale plek. Dit is een plek voor de schuldervaring waar het schuldgevoel nog niet aanwezig was. Dit kan voor de ene persoon 5 minuten zijn en voor de ander een dag.
5) Kijk met alle nieuwe en geleerde informatie door de schuldervaring heen richting het heden en de toekomst.
6) Zweef daarna weer omhoog en ga terug naar je lichaam. Hou je ogen gesloten en neem nog eens contact op met de ervaring waar je je schuldig over voelde. Ervaar wat het geleerde uit het verleden doet met het heden en de toekomst.
7) Wat valt je op?

Veel plezier met het schuldproces.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

===========================================

Er staan weer veel workshops en opleidingen komende maanden op de planning. Hier zie je alle opleidingen op een rij.