Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 13 maart 2011

Oefening van de week: "Wat betekent dit voor jou....?"

Afgelopen vrijdag was ik bij een vergadering aanwezig met 20 andere personen. Al deze personen kwamen uit een andere sector. De inhoud van de vergadering zal ik je besparen, echter was er wel een fenomeen aanwezig dat ik wel vaker zie in gesprekken en vergaderingen. In de vergadering van afgelopen vrijdag gaf iemand zijn mening en standpunt. Een andere persoon ging hierover heen met een nieuw standpunt en weer een ander met een extra toevoeging. Het interessante wat ik zag, was dat er eigenlijk niet geluisterd werd. Men was meer bezig hun eigen betoog intern voor te bereiden dan te luisteren wat de ander persoon zei. De communicatie gaat heen en weer zonder echt te beluisteren waar het over gaat. De informatie blijft dan aan de oppervlakte. Dit fenomeen kun je doorbreken door de juiste vragen te stellen. De oefening van de week gaat over de vraag “Wat betekent dit voor jou?”

1) Als je komende week in gesprek bent, luister dan eens eerst naar het verhaal van de ander.
2) Als de persoon zijn verhaal heeft gedaan, ga dan niet direct over naar jouw verhaal maar stel eerst eens de volgende vraag: “En, wat je nu allemaal hebt verteld, wat betekent dit voor jou…?”
3) Luister dan weer naar je gesprekspartner. Daarna zou je de vraag (of een andere vraag) nog eens kunnen stellen om nog meer diepgang te krijgen. De situatie bepaalt uiteindelijk hoe diep je wilt gaan.
4) Merk eens hoe je het gesprek met enkel deze vraag meer diepgang kunt geven.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

=============================

Wist je dat NLP gaat over de kracht van de juiste vraag? Leer met NLP de juiste vragen stellen om je communicatie naar een hoger niveau te brengen. Lees alles over de NLP Practitioner in onze NIEUWE digitale folder. De opleiding start op 21 april 2011 te Roermond.