Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 24 oktober 2010

Oefening van de week: Het innemen van een andere perceptie bij een conflict

Heb je ook wel eens een conflict gehad? Conflicten lossen zich niet op als je niet bereidt bent om je in te leven in jezelf, de ander en de gehele situatie. Het innemen van een andere perceptie maakt dat je naar het conflict anders gaat kijken. Je zet een andere bril op waardoor er meer informatie zichtbaar wordt. De oefening van de week gaat over het innemen van een andere perceptie bij een conflict.

1) Denk terug aan een situatie waarin je een conflict had met een andere persoon. Het hoeft niet perse een conflict te zijn. Het kan ook een moeilijk gesprek zijn waar je achteraf een slecht gevoel over had.
2) Zet drie stoelen neer. Twee tegenover elkaar en een iets op afstand van de twee andere stoelen.
3) Ga nu op de stoel zitten die je betitelt als IK. Sluit je ogen en neem contact op met de situatie en kijk vanuit jezelf naar de situatie. Ga na wat je allemaal ziet, hoort en voelt.
4) Ga nu in de stoel zitten die je betitelt als de ANDER. Sluit je ogen en neem contact op met de situatie en kijk vanuit de ander naar jezelf. Ga na wat de ander allemaal ziet, hoort en voelt.
5) Ga nu in de stoel zitten die je betitelt als de OBSERVATOR. Sluit je ogen en neem contact op met de situatie en kijk vanuit de observator naar jezelf en de ander. Ga na wat de observator allemaal ziet en hoort. Wat valt je allemaal op waar beide iets uit kunnen leren?
6) Ga nu weer in de stoel van IK zitten en neem alle informatie uit de verschillende stoelen mee. Sluit je ogen en neem contact op met de situatie en kijk vanuit jezelf weer naar de situatie. Wat heb je nu geleerd en wat zou je in de toekomst anders kunnen doen?

Veel plezier met het innemen van een andere perceptie bij een conflict.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers
================================

Bovenstaande oefening heet in NLP ‘Perceptionele posities’. Deze komt terug in de NLP Practitioner opleiding die start op 18 november 2010.