Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zondag 25 april 2010

Oefening van de week: Dromen

Een aantal keer per nacht droom je. De duur van deze dromen variëren evenals de inhoud van de dromen. Er zijn verschillende theorieën over dromen. Een theorie die ik laatst ben tegengekomen, is dat dromen veel zeggen over je onbewuste processen, je angsten, verlangens en behoeften. Deze manifesteren zich in een droom in de vorm van beelden, geluiden en gevoelstoestanden. Dromen hebben daarom een belangrijke signaalfunctie over wat het onbewuste ons te vertellen heeft. Helaas zijn we, als we wakker worden, onze dromen weer snel vergeten.

De volgende oefening kan je helpen om je dromen beter te onthouden en na te gaan welke betekenis dromen voor je hebben.

1. Leg pen en papier naast je bed.
2. Ga rustig slapen en zeg van te voren tegen je onbewuste dat je jouw dromen wilt onthouden. Vertrouw er hierbij op dat je onbewuste meewerkt.
3. Zodra je wakker wordt, vraag je aan jezelf de volgende vraag: “Wat heb ik vannacht gedroomd?” De antwoorden die omhoog komen, schrijf je op.
4. Aan het einde van de week ga je eens na wat je die week hebt opgeschreven en onderzoek je of je een patroon kunt herkennen. Wat wil jouw onbewuste je eigenlijk meegeven?

Veel plezier met dromen.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers