Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zaterdag 25 juni 2011

Oefening van de week: Drie vragen die je leven kunnen veranderen

Heb je vandaag alles uit de dag gehaald? Wat waren de mooie aspecten van de dag? Wat heb je geleerd? Vragen waar je volgens mij niet dagelijks mee bezig bent. Juist het stellen van vragen geeft focus en helpt je om richting te bepalen en actie te ondernemen. Door vragen te stellen blijf je wakker en zoeken naar antwoorden. Dit doe je dagelijks ook onbewust. De vragen die je je onbewust elke dag stelt, bepalen de richting van de dag. Dus welke vragen heb jij je vandaag gesteld om te doen wat je gedaan hebt? De oefening van de week gaat over drie vragen die je leven kunnen veranderen.

1) Ga deze week elke dag minimaal 15 minuten apart zitten op een voor jou ontspannen plek.
2) Geef antwoord op de volgende drie vragen:
- Wat waren benoemingswaardige aspecten van de dag?
- Wat heb ik hier uit geleerd?
- Wat betekent dit voor morgen?
3) Schrijf de antwoorden op en zoek naar een patroon. Wat valt je op?

Veel plezier met de drie vragen die je leven kunnen veranderen.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

vrijdag 10 juni 2011

Oefening van de week: de beginselen van trance

Heb je ooit wel eens iemand in trance gebracht of ben je zelf wel eens in trance geweest? Natuurlijk! Trance is een natuurlijk fenomeen. Een makkelijk voorbeeld is als je gedurende een lange autorit je beseft dat je al een stuk verder bent dan je dacht dat je was. Uiteraard zijn er verschillende niveaus van trance. De oefening van de week gaat over de beginselen van trance.

1. Kies een persoon uit waar je mee wilt oefenen.
2. Laat de persoon ongeveer 30 graden boven zijn/ haar horizon kijken met zachte ontspannen ogen.
3. Gebruik het volgende schema om iemand te begeleiden:
Feit – Feit – Feit – Feit – Suggestie
Feit – Feit – Feit – Suggestie – Suggestie
Feit – Feit- Suggestie – Suggestie – Suggestie
Feit – Suggestie – Suggestie – Suggestie – Suggestie
Een feit is iets wat je zintuigen waarnemen waar geen interpretatie aan kan worden verbonden. De eerste regel kan bijvoorbeeld zijn: Zie mij voor me – Hoor de woorden van mijn stem – Voel hoe je voeten de grond raken – Zie mijn kleren wat maakt dat je meer mag ontspannen. De laatste is een suggestie. Een suggestie is iets waar je iemand (ecologisch) naar toe wilt leiden. Bijvoorbeeld ontspanning.
4. Als de persoon de ogen heeft dichtgedaan, kun je de opdracht geven om te genieten van de ontspanning. Daarna geef je de opdracht dat de persoon op eigen tempo weer terug mag komen naar het hier en nu met een goed gevoel.
5. Bespreek wat het effect was en oefen het regelmatig.

Veel plezier met de beginselen van trance.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

P.S. Wegens vakantie zal er de volgende week geen oefening van de week verschijnen.

zondag 5 juni 2011

Oefening van de week: Glimlachen

Vandaag kreeg ik een mail van iemand over lachen. 1/3 van de mensen lacht meer dan 20 keer per dag, en slecht 14 % lacht minder dan 5 keer per dag. Maar kinderen zijn de echte superhelden. Zij lachen wel meer dan 400 keer per dag. En hun lach maakt weer vele anderen aan het lachen. Want, heb je je nooit afgevraagd waarom mensen die tijd doorbrengen met kinderen vaak zo veel lachen? Uit een studie aan de Uppsala University in Zweden is gebleken dat het bijna onmogelijk is om te blijven fronsen als iemand tegen je lacht. Dit komt het nabootsen van de lach van de ander evolutionair gezien een middel is om aan te voelen of de lach echt is of niet, en zo de emoties of bedoelingen van die ander te doorgronden. Glimlachen is ook nog eens heel gezond. Lachen zorgt voor stressreductie, verlaagt de bloeddruk en stimuleert de aanmaak van gelukshormonen als endorfine. Daarnaast laat een glimlach ons niet alleen aardiger, maar ook meer competent overkomen op andere me

1) Neem voordat je een ruimte binnengaat waar mensen zijn even tijd voor jezelf.
2) Richt je naar binnen en ga op zoek naar je innerlijke glimlach. Dit kun je doen door terug te denken aan een ervaring waar je de glimlach al eens hebt getoond. Neem contact op met die ervaring en beleef de ervaring nogmaals.
3) Als je eenmaal contact hebt met je innerlijke glimlach, loop dan de ruimte binnen.
4) Doe dit deze week enkele keren en ervaar welke reacties je krijgt.

Veel plezier met glimlachen.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

========================================================

Vorige week hadden we een aanbieding voor de eendaagse workshop “Hoe behaal ik mijn doelen”. Deze actie liep via Groupon. Wellicht heb je de aanbieding over het hoofd gezien. Wil je alsnog deelnemen aan de workshop op 7, 8 of 9 juli dan kun je nog deelnemen. Lees hier de informatie van de eendaagse workshop en neem contact met ons op als je wilt deelnemen.