Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zaterdag 30 april 2011

Oefening van de week: De betekenis van je doelen

Vanochtend ben ik even gaan rennen. Als ik ren, zet ik meestal muziek op. Er kwam een verhaal van Anthony Robbins voorbij. Hij sprak over goals (doelen) en purpose (betekenis van het doel). In zijn betoog gaf hij aan dat iedereen doelen in het leven heeft en deze ook vervuld. Al is het maar het strikken van je schoenen. Verder legde hij uit dat het nog niet zozeer gaat over het realiseren van doelen maar om de betekenis van het doel voor jou als persoon. Wie ben/ word je als persoon zodra je je specifieke doel realiseert? Aan het einde van je leven is het dan ook van belang wie je als persoon geworden bent en niet zozeer wat je hebt. De oefening van de week gaat over de betekenis van je doelen.

1) Kies een aantal doelen die je nog graag wilt realiseren in je leven.
2) Maak per doel een voorstelling hoe het zal zijn als je het doel realiseert. Hoe zal dit doel je leven veranderen?
3) Voel daarna goed hoe het doel jou als persoon verrijkt.
4) Doe dit met alle doelen en ga na of ze je de persoon maken wie je graag wilt zijn.

Veel plezier met de betekenis van je doelen.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

===================================================

Binnenkort komt er een nieuwe actie vanuit Response NLP Opleidingen. Je kunt op 6, 7 of 8 juli deelnemen aan de eendaagse workshop “Hoe behaal ik mijn doelen in mijn leven”. Noteer de datum alvast in je agenda en houd onze website goed in de gaten.

zondag 24 april 2011

Oefening van de week: Een waardig leven

Wat maakt jouw leven de moeite waard? Wat zijn de waarden in je leven waar je bewust of onbewust voor kiest? En aan welke waarden geef je voorrang? Waarden werken als een filter voor je ervaringen. De waarden die tijdens een ervaring in het spel zijn, bepalen of je ervaring positief, negatief of neutraal is. Pak maar eens een willekeurige ervaring. Was deze positief, negatief of neutraal? Welke waarden waren in het spel en zijn deze gerealiseerd? De oefening van de week gaat over een waardig leven.

1) Schrijf 10 waarden op papier die je belangrijk vindt.
2) Zet ze in volgorde van belangrijkheid. Zo krijg je een lijst van 10 waarden onder elkaar waarbij de bovenste de belangrijkste is.
3) Schrijf nu per waarde 3 tot 5 activiteiten op die ervoor zorgen dat je die waarde kunt realiseren.
4) Leg het papier enkele dagen weg. Kijk er dan nogmaals naar en begin invulling te geven aan de activiteiten. Doe dit enkele maanden en ervaar hoe je leven anders wordt.

Veel plezier met een waardig leven.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

===============================================

Afgelopen dagen is de nieuwe NLP Practitioner van start gegaan waar je leert hoe je invulling kunt geven aan je waarden. Schrijf je nu in voor de NLP Practitioner najaar 2011 en maak nog gebruik van de vroegboekkorting.

zondag 17 april 2011

Oefening van de week: Welke overtuigingen heb je?

Wist je dat een groot deel van jouw werkelijkheid wordt gecreƫerd door de overtuigingen die je hebt. Je overtuigingen zijn een drijvende kracht die je handelen, voelen en denken bepalen. Je kunt ze zien als de onderstroom van de zee. Overtuigingen zijn onbewust en kunnen je belemmeren of juist stimuleren in je dagelijks handelen. Bewustwording over je overtuigingen maakt het mogelijk om meer besef te ontwikkelingen waarom je doet wat je doet. De oefening van de week gaat over welke overtuigingen je hebt.

1) Kies voor jezelf een communicatie die moeilijk verliep. Speel de film af en kijk naar je eigen gedrag.
2) Stel jezelf de vraag “Waarvan moest ik op dat moment overtuigd zijn om te doen wat ik deed?”
3) Schrijf het antwoord op en laat het een dag liggen. De volgende dag bekijk je opnieuw het antwoord en stel je de vraag “Wat moet ik geloven om dit antwoord op papier te zetten?”
4) Doe stap 3 tot en met vrijdag. Welke dieperliggende overtuigingen hebben uiteindelijk gemaakt dat de communicatie vanuit jouw kant moeilijk liep? En, wat kun je hieruit leren?

Veel plezier met je overtuigingen.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

zondag 10 april 2011

Oefening van de week: Communiceren vanuit je hart

Afgelopen vrijdag en zaterdag was gasttrainer Eric Schneider aanwezig tijdens de NLP Practitioner. Centraal stond NLP en Spiritualiteit met specifiek het thema hoe we meer vanuit ons hart kunnen leven. Want leef je vanuit je hart dan kom je dichter bij je zelf en ben je authentiek. Vanuit hier kun je in de communicatie andere mensen werkelijk ontmoeten. Maar hoe doe je dat? De oefening van de week gaat over communiceren vanuit je hart.

Om te communiceren vanuit je hart is het van belang dat je contact legt met je hart. Om contact te leggen, is het wellicht verstandig om dit eerst enkele keren te oefenen. Ga in een rustige ruimte zitten en sluit je ogen. Terwijl je contact legt met je hart visualiseer je alsof je licht in- en uitademt door je hart. Doe dit ongeveer 5 minuten terwijl je je aandacht houdt bij je hart.

1) Ga deze week bewust met enkele mensen communiceren waar je makkelijk en moeilijk mee communiceert.
2) Word je bewust van de sensaties in je lichaam terwijl je met de persoon spreekt. Focus je dan op je hart en open je hart door de juiste ademhaling (van boven) toe te passen.
3) Word je bewust hoe de lichamelijke sensaties veranderen. Wat valt je op en wat is het effect op je eigen communicatie en de reactie van de ander?

Veel plezier met het communiceren vanuit je hart.


Response NLP Opleidingen

Milan Somers

==============================================

Wil je ook leren communiceren vanuit je hart en meer authentiek worden? Doe dan mee aan de NLP Practitioner of NLP Master Practitioner. Voor de NLP Practitioner die start op 21 april zijn nog twee plaatsen vrij. De NLP Master Practitioner start in januari 2012.

zondag 3 april 2011

Oefening van de week: Het schrijven van een brief aan jezelf

Vertoon je wel eens gedrag waar je achteraf spijt van hebt? Iets wat je gezegd of gedaan hebt of juist niet? In NLP werken we met deelpersoonlijkheden en nemen aan dat de deelpersoonlijkheden verantwoordelijk zijn voor onze gedragingen, gedachten, gevoelens en lichamelijke symptomen. Als we ons gedrag veroordelen, veroordelen we eigenlijk ook onze deelpersoonlijkheid, die juist een goede bedoeling voor ons heeft. Ben jij je bewust wat je van deze deelpersoonlijkheid in jezelf vindt? Om hier bewust van te worden, kun je een brief aan deze deelpersoonlijkheid schrijven. De oefening van de week gaat over het schrijven van een brief aan jezelf.

1) Kies een gedraging, gedachte, gevoel of lichamelijk symptoom van jezelf waar je niet tevreden over bent. Koppel dit aan een specifieke situatie waarin je dit hebt.
2) Stel je voor dat een deelpersoonlijkheid in jezelf verantwoordelijk is voor de gedraging, gedachte, gevoel of lichamelijk symptoom. Geef de deelpersoonlijkheid een naam.
3) Schrijf een brief aan deze deelpersoonlijkheid en begin de brief met ‘Beste XXX’. Laat gewoon bovenkomen wat bovenkomt zonder na te denken wat je allemaal schrijft. Schrijf bijvoorbeeld over hoe je je voelt, welke bedenkingen je hebt, wat je in alle eerlijkheid van de deelpersoonlijkheid vindt, wat je graag van de deelpersoonlijkheid zou willen etc. Blijf gewoon schrijven totdat je het gevoel hebt dat je klaar bent.
4) Leg de brief drie dagen weg en lees hem dan nog een keer. Wat valt je op aan de brief? En kun je hier iets mee?

Veel plezier met schrijven.


Response NLP Opleidingen

Milan Somers

=============================================

In de NLP Practitioner leer je om te communiceren met je deelpersoonlijkheden. Op 21 april start de volgende NLP Practitioner. Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar.