Response NLP Opleidingen

Zoeken in deze blog

zaterdag 27 november 2010

Oefening van de week: Doorbreken van je gedachtestroom

Heb je ook wel eens het gevoel dat je gevangen wordt door je gedachten. Je zit er midden in en hebt moeite om het denken stop te zetten. De uitdaging om uit dit proces te komen, is om afstand te nemen van je gedachten zodat je ze kunt aanschouwen. De oefening van de week gaat over hoe je je gedachtestroom kunt doorbreken.

1) Ga ontspannen zitten en sluit je ogen.
2) Stel je voor dat je op de top van een berg zit. Zie hoe wolken aan de horizon voorbij drijven.
3) Word je nu bewust van je gedachten. Steeds als er een gedachte opkomt, stel je je voor dat je die gedachte op een van de wolken legt. Als je in woorden denkt, leg je de woorden op een wolk. Denk je in beelden, zet dan dat beeld op een wolk.
4) Blijf op berg en zie hoe de wolken langs drijven. Probeer de luchtstroom niet te sturen. Ook veroordeelde gedachten pak je op en leg je op de wolken.
5) Doe de oefening dagelijks circa 5 minuten.

Veel plezier met het doorbreken van je gedachtestroom.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

====================================

In januari 2011 begint de NLP Master Practitioner. De NLP Master Practitioner geeft je de mogelijkheid om je NLP kennis naar het niveau van meesterschap te brengen. Nieuwe, nog geavanceerdere processen en technieken, worden inzichtelijk en toepasbaar gemaakt. De NLP Master Practitioner brengt je naar een nog dieper niveau om jezelf en anderen te ontdekken. Je gaat op zoek naar je authenticiteit. Lees hier de informatie.

zondag 21 november 2010

Oefening van de week: Een reminder voor je Bucket List

We zijn nu een half jaar verder en ik ben benieuwd hoe ver je bent met je Bucket List. Heb je er al iets mee gedaan? Het kan ook zijn dat je hem destijds gemist hebt. Daarom hebben we de oefening onderstaand nogmaals geplaatst.

Heb je ooit de film The Bucked List (http://bit.ly/bSRGmG) gezien? De film is een prachtige metafoor over hoe de dingen aan ons voorbij gaan zonder echt die dingen gedaan te hebben die je altijd al hebt willen doen in je leven. Wat is jouw Bucket List? Wat staat op jouw verlanglijstje om nog te gaan doen in dit leven? De volgende oefening kan je helpen jouw Bucket List samen te stellen.

1. Pak pen en papier en creëer voor jezelf een rustige plek waar je denken de vrije loop kan nemen.
2. Schrijf 5 tot 10 dingen / activiteiten op die je altijd al hebt willen doen in je leven maar nog nooit gedaan hebt. Dit kan zijn de Mount Everest beklimmen, met dolfijnen zwemmen, overnachten in de jungle etc.
3. Hang of leg dit papier ergens neer waar je het regelmatig onder ogen krijgt.
4. Kies één van de dingen / activiteiten uit waar je mee wilt starten. Bedenk voor jezelf de eerste stap die je dient te nemen om de activiteit op je Bucket List te kunnen afvinken.
5. Werk op deze manier je Bucket List af in een tijdsperiode die voor jou goed voelt.

Veel plezier met deze oefening.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

===================

Afgelopen week is de nieuwe NLP Practitioner van start gegaan. De nieuwe NLP Practitioner start in april 2011. Klik hier voor alle informatie en data. We bieden tót februari 2011 een vroegboekkorting.

zondag 14 november 2010

Oefening van de week: Zoek de trigger

Wist je dat je alles doet in interactie met je omgeving? Onze gedragingen, gevoelens en gedachten worden geprikkeld en gestimuleerd door de omgeving waar je je op dat moment in begeeft. Om je een voorbeeld te geven. Je staat voor een rood stoplicht en het licht springt op groen. Voordat je er erg in hebt, zit je al met je voet op het gaspedaal om de auto vooruit te rijden. Of je hoort een bepaald liedje van vroeger dat je terugbrengt naar een specifieke ervaring. Het groene stoplicht en het liedje noemen we ook wel triggers. Met gevoelens werkt dit exact hetzelfde. Gevoelens worden gevoed door prikkels van buitenaf. Zo kan iemand iets op een bepaalde manier tegen je zeggen en je schiet bijvoorbeeld uit de slof of trekt je terug. Het weten van de trigger is van wezenlijk belang om meer keuzemogelijkheden te krijgen over je gedragingen, gevoelens en gedachten. De oefening van de week gaat over het vinden van de trigger.

1. Ga eens terug naar een situatie waaraan je een slecht gevoel hebt overgehouden.
2. Ga in deze situatie na wanneer het gevoel nog goed was en wanneer het slecht was.
3. Ga in de situatie terug naar het moment net voor het slechte gevoel.
4. Sluit je ogen en ga op zoek naar datgene buiten jezelf wat maakte dat je je opeens slecht voelde. Dit kan iets zijn dat je gezien, gehoord, gevoeld, geproefd of geroken hebt.
5. Benoem de trigger en ga voor jezelf eens na hoe het komt dat deze trigger dit gevoel oproept.

Veel plezier met het zoeken van de trigger.


Response NLP Opleidingen

Milan Somers

=============================================

Het zoeken van de trigger is de eerste stap om meer keuzemogelijkheden te creëren over je gedragingen, gevoelens en gedachten. In een NLP-opleiding leer je jezelf dit proces eigen te maken.

zondag 7 november 2010

Oefening van de week: Niets heeft betekenis zonder kader

Wist je dat gedrag geen enkele betekenis heeft als je het niet koppelt aan een bepaald kader of situatie. Rood krijgt pas een betekenis als je dit plaatst in een kader van bijvoorbeeld spiritualiteit of een verkeerssituatie. In het kader van spiritualiteit kan het liefde betekenen en in een verkeerssituatie gevaar. Beide zijn waar maar het kader waarin je iets (onbewust) plaatst, bepaalt de betekenis. De oefening van de week gaat over het plaatsen van gedrag in een ander kader.

1) Kies gedrag van jezelf dat je als negatief ervaart.
2) Ga na in welke situatie dit gedrag zich voornamelijk voordoet.
3) Zoek voor jezelf andere situaties waarin het gedrag wel op zijn plaats zou zijn en juist nuttig is.
4) Voel nu wat het gedrag met je doet als je het in een andere situatie plaatst.

Veel plezier met het verplaatsen van je gedrag.

Response NLP Opleidingen

Milan Somers

====================

In de NLP Practitioner opleiding leer je anders naar je eigen gedrag te kijken waardoor je meer keuzemogelijkheden creëert. Schrijf je nu in voor de NLP Practitioner die start op 18 november 2010.